قوانین و ضوابط باشگاهها

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

قوانین و ضوابط باشگاه های ایران آی کی دو می سی کای


آی کی دو یک ورزش نیست بلکه یک انتظام و انظباط، یک فرآیند تعلیم و تربیتی برای ذهن و یک روح است. دوجو آی کی دو سالن ژیمناستیک نیست بلکه جاییست که در آن راه و روش نظم و انظباط پدیدار می گردد.هدف در آن انجام تکنیکهای فیزیکی نیست بلکه این تکنیکها ابزاریست برای پالایش و رشد معنوی انسان.

احترام، صداقت و عفت شخص با ترکیبی از حال و هوای مناسب، جزء ضروریات مراحل آموزش در این هنر است. و از آنجائیکه آی کی دو یک راه و هنر رزمی است لذا تمامی موارد نامبرده شده برای حفظ ایمنی فرد لازم و ضروری می باشد. قوانین وضع شده برای حفظ محیط رزمی آی کی دو ضروری بوده و برای پیشبرد اهداف آموزشی این هنر رزمی بسیار حیاتی می باشند.

 

استاد بزرگ موریهه اوئشیبا پس از سالها تلا ش در راه آی کی دو و با تجربه بسیار ارزشمندش در زمینه ورزشهای رزمی ژاپنی، در یکی از کتابهایش قوانینی را برای باشگاههای آموزش آی کی دو وضع نمودند که عبارتند از:

هنر رزمی آی کی دو چنان توانایی دارد که می تواند مرگ یا زندگی یک فرد را با یک ضربه تعیین نماید لذا هنرجویان باید به دقت به دنبال آموزش دیدن از استاد خود باشند و نباید هرگز در پی این موضوع باشند که چه کسی در باشگاه قوی تر است. آی کی دو راهی است که چگونه مقابله کردن بطور همزمان با چند دشمن را به انسان می آموزد. لذا هنرجویان باید به گونه ای خود را آماده سازند تا بتوانند نه تنها در مقبل حملات از مقابل، بلکه از تمامی جهات آگاهی کافی داشته باشند.

  • آموزش هنر آی کی دو همواره باید در فضایی دلپذیر و لذت بخش انجام شود.
  • استاد تنها جنبه کوچکی از هنر آی کی دو را در هر جلسه آموزش می دهد. کاربردهای چند منظوره این تکنیکها باید توسط هر هنرجو و از طریق تمرین های پی در پی و آموزش طولانی مدت کشف شود.
  • در هر جلسه از تمرین، ابتدا با حرکتهای سبک و شروع نمایید و پس از گرم کردن بدن سراغ انجام تکنیکهای سنگین تر بروید. هرگز به چیزی بطور غیر طبیعی و بی دلیل نیرو وارد نکنید. اگر این قواعد دنبال شوند، آنگاه افراد مسن نیز می توانند بدون آسیب دیدن در محیطی آرام و با نشاط تمرین نمایند .
  • هدف از انجام هنر رزمی آی کی دو آموزش ذهن، بدن و پرورش انسانهای صادق و جدیست. از آنجا که تکنیکهای هنر رزمی آی کی دو بصورت فرد به فرد منتقل می شوند لذا بهتر است هرگز این فنون برای افراد غریبه نمایش داده نشوند مبادا که افراد شرور از آنها با خبر شده و سوء استفاده نمایند.

منشور اخلاقی و مرامنامه آی کی دو که برگرفته از سازمان هومبو (سازمان اصلی آی کی دو جهانی در ژاپن) می باشد در زیر قابل دسترسی می باشند.

منشور اخلاقی آی کی دو

مرامنامه آی کی دو

 

در این راستا ایران آی کی دو می سی کای قوانین باشگاههای خود را برای پذیرش و آموزش هنرجویان عزیز در سراسر ایران و به شرح ذیل اعلام میدارد:

  1. در بدو ورود و هنگام خروج از باشگاه، کلیه افراد ملزم به ادای احترام می باشند.
  2. در هنگام ورود و خروج از قسمت تاتامی باشگاه، احترام به شومن و کسب اجازه از استاد الزامی می باشد.
  3. وسایل آموزشی قابل احترام می باشند. سلاح های آموزشی باید در شرایط مناسبی نگهداری شوند و هنگامی که از آنها استفاده نمی شود به محل خودشان بازگردانده شوند. لباس آموزش باید همواره تمیز، اتو کرده و تا خورده باشد.
  4. استفاده از عطر، ادکلن و اسپری های خوش بو کننده بدن قبل از شروع تمرینات الزامی میباشد.
  5. در صورت مشاهده لباس نامناسب و کثیف و یا حتی وجود بوی بد بدن، از ادامه دادن تمرین جلوگیری بعمل آمده در صورت بروز سه مرتبه بیشتر، هنرجو از انجام تمرین در دوجو به مدت یکماه محروم خواهد شد.
  6. قبل از آمدن به باشگاه و شروع تمرینات حتماً دوش بگیرید و از تمیز بودن سر و بدن خود مطمئن شوید.
  7. استفاده از قرص های خوش بو کننده دهان قبل از شروع تمرین اکیدا توصیه می شود.
  8. استفاده از کمربند های رنگی فقط برای افراد زیر ۱۵ سال مجاز می باشد و سایر افراد تا رسیدن به کمربند قهوه ای باید تنها از کمربند سفید رنگ استفاده نمایند.
  9. هرگز از تکنیکهای آموزش داده شده بیرون از دوجو استفاده نکنید. استفاده از این تکنیکها فقط در زمان حفاظت از جان، ناموس و وطن مجاز می باشد.
  10. هرگز از مقام رزمی خود سوء استفاده نکنید و همواره در این راستا اخلاق مدار باشید.
  11. اساتید دوجو ها هرگز مجاز به درخواست های مالی خارج از میزان تعیین شده شهریه باشگاه نمی باشند و همچنین در صورت مشاهده و گزارش شدن هرگونه سو استفاده مالی، مجوز آموزش آنها لغو خواهد شد.
  12. مقام استاد بسیار والا و مورد احترام است.لذا اساتید هرگز مجاز به سو استفاده از مقام خود در برخورد با شاگردان و اساتید دیگر نمی باشند.
  13. ناخنهای دست و پا باید کوتاه باشند و حتماً قبل از آغاز تمرین پاها را بطور کامل بشوئید.
  14. در صورتیکه موهای بلند داری، قبل از شروع تمرینات طوری آنها را ببندید که مزاحمتی در دید شما ایجاد ننمایند.
  15. هرگز از لباس و یا سلاح دیگران استفاده نکنید و همواره دقت نمایید که وسایل خودتان را همراه داشته باشید.
  16. چند دقیقه قبل از شروع تمرینات بدن خود را گرم کرده و در موقعیت مناسب نشسته و با عمل مدیتیشن ذهن خود را از مشکلات روزمره خالی نمائید و برای تمرین آماده شوید.
  17. حضور سر وقت (۱۵ دقیقه زودتر) در جلسات تمرین بسیار ضروری است. حتمن به موقع و قبل از حضور استاد در سالن حضور داشته باشید. در صورتیکه دیر به تمرین رسیدید، نزدیک تاتامی تمرین آرام بنشینید و با کسب اجازه از استاد وارد سالن شوید.
  18. تنها مدل نشستن بر روی تاتامی حالت سیزا می باشد. در صورتیکه مشکلی در ناحیه زانو و نشیمنگاه دارید پس از کسب اجازه از مربی به حالت چهار زانو بنشینید. هرگز بصورت یک زانو و یا در حالت لم داده و یا تکیه داده بر روی تاتامی تمرین ننشینید.
  19. در ساعت تمرین هرگز تاتامی را ترک نکنید مگر اینکه عذری موجه از جمله آسیب دیدگی داشته باشید. به هر دلیلی بجز مواقع اظطرار که سلامتی شما در خطر است، تاتامی را بدون اجازه از استاد ترک نکنید.
  20. در زمان آموزش دادن استاد، در حالت سیزا و کاملا آرام بنشینید. پس از اتمام آموزش، به استاد و حریف تمرینی خود احترام گذاشته و بلافاصله تمرین بر روی تکنیک درس داده شده را آغاز نمائید.
  21. هنگامی که فرمان توقف اجرای تکنیکها توسط مربی صادر می گردد، بلافاصله به حریف خود احترام گذاشته و در صف و جایگاه خود بنشینید.
  22. هرگز بر روی تاتامی بیکار نمانید. یا در حال اجرای تکنیک با حریف خود باشید یا در انتظار رسیدن نوبت تمرین خود در حالت سیزا قرار داشته باشید.
  23. در صورتیکه سوالی برایتان پیش آمد به سمت مربی رفته و در حالت نشسته درخواست نمائید و پس از اجازه ایشان سوالتان را بپرسید. هرگز مربی را برای پرسیدن سوال به سمت خود فرا خوانی نکنید.
  24. وقتی استاد به شما در حال آموزش دادن شخصی است به حالت سیزا بنشینید و با دقت گوش کنید و پس از پایان احترام بگذارید. هنگامی که استاد در نزدیکی شما در حال آموزش دادن به فرد دیگری است بهتر است به حالت سیزا بنشینید و به آموزش دادن وی با دقت نگاه کرده و در پایان احترام بگذارید.
  25. همواره به افرادی که از شما تجربه شان در دوجو بیشتر است احترام بگذارید و هرگز در مورد اجرای تکنیکها با آنها وارد بحث نشوید.
  26. همواره به افرادی که از شما تجربه شان در دوجو کمتر است احترام بگذارید و هرگز برتری خود را به رخ آنها نکشید.
  27. در صورتیکه قادر به اجرای تکنیک می باشید و حریف تمرینی شما نمی تواند تکنیک را اجرا نماید، به او در اجرای تکنیک کمک کنید اما هرگز تکنیک را به وی آموزش ندهید مگر اینکه مجوز این کار را از طرف استاد داشته باشید.
  28. کمترین گفتگو با یکدیگر را در تاتامی داشته باشید و بیشتر به اجرای تکنیکها بپردازید.
  29. هرگز با کفش وارد تاتامی نشوید.
  30. در حین تمرینات خوردن و آشامیدن ممنوع می باشد. استعمال دخانیات در کل مجموعه ورزشی ممنوع بوده و سبب ابطال عضویت هنرجویان در ترم جاری می گردد.
  31. بستن کلیه لوازمات از جمله زنجیر گردن، انگشتر، حلقه و سایر متعلقات در حین تمرین ممنوع می باشد.
  32. همواره با حریف تمرینی خود در حد توان بدنی وی تمرین نمایید و اجازه دهید تا بتواند تکنیک خود را به راحتی بر روی شما اجرا نماید.
  33. پرداخت شهریه جزء وظایف هر هنرجو می باشد که باید سر وقت و به موقع صورت پذیزد.
  34. صحبت کردن با تلفن همراه در دوجو ممنوع می باشد و در صورتیکه تماس بسیار ضروری است با کسب اجازه از استاد و در خارج از دوجو به این کار بپردازید. در زمان شروع تا پایان کلاس کلیه افراد موظفند گوشی تلفن همراه خود را خاموش و یا در حالت سکوت قرار دهند.
  35. تمیز کردن دوجو قبل و بعد از انجام تمرین ضروری می باشد. لذا وظیفه تک تک افراد است تا در این امر شراکت نمایند.
  36. عدم رعایت موارد ذکر شده سبب ابطال دوره جاری هنرجو می گردد و در صورت بروز ۳ مرتبه از تخلفات، پذیرش فرد در باشگاه و مجوز ادامه تمرین وی منوط به رای کمیته انظباطی خواهد شد.
  37. کلیه باشگاه ها موظفند فرم موارد انظباطی و قوانین را در هر حین ثبت نام و تمدید دوره ها در اختیار هنرجویان قرار داده و از آنها امضا آگاهی از قوانین و پذیرش آنها را دریافت نمایند.
  38. هرگز در مورد اجرای قوانین احساس بدی نداشته باشید زیرا که برای ایمنی، سلامت و افزایش و بهبود تجربه شما در آی کی دو وضع شده اند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]